Diapori Suites, Kardamili

Φωτογραφίες / Κείμενο Τζούλια Κλήμη

Το ολοκαίνουργιο,  Diapori Suites Hotel, μόλις άνοιξε τις πύλες του  και είδη έχει κατακτήσει τις καρδιές αυτών που έμειναν (9.8 βαθμολογία) προσφέροντας μοναδική φιλοξενία. Ένα ονειρικό, καταφύγιο, αληθινό κόσμημα για την Καρδαμύλη, διαθέτει  δεκαοχτώ δίκλινα δωμάτια και εννέα σουίτες, όλα με έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας. “Διαπόρι” (στην ναυτική γλώσσα «δια» + «πόρος» = μικρό αβαθές πέρασμα) λένε οι ντόπιοι, το σημείο μεταξύ της βραχονησίδας Μερόπη και του βράχου που βρίσκεται μπροστά στο ξενοδοχείο.

Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Φούτρης σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, δημιούργησε ένα συγκρότημα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, με άπλετους χώρους, απόλυτα ενταγμένο στην φύση της Μάνης. Ανάμεσα, σε ένα ειδυλλιακό ελαιώνα και το γαλάζιο του Μεσσηνιακού Κόλπου, το Diapori Suites προσφέρει πλούσιο μανιάτικο πρωινό, απο εξαιρετικές πρώτες ύλες, το μεγάλο του ατού όμως είναι, η  εντυπωσιακή θέα στην πετρόχτιστη Καρδαμύλη και την θάλασσα, που απολαμβάνει κανείς απο την βεράντα του δωματίου ή της σουίτας του. Το σκηνικό αλλάζει κάθε ώρα της ημέρας κι έτσι η απόλαυση δεν τελειώνει ποτέ. 

Αν θέλει κάποιος να γνωρίσει πραγματικά τον τόπο, αξίζει να κάνει δραστηριότητες, πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμβηση, αναρρίχηση και φυσικά, να επισκεφτεί την κατοικία του Patrick Leigh Fermor που μόλις αποκαταστάθηκε. Το Diapori Suites Hotel προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων κι ακόμα μια infinity πισίνα που μένει να γεμίσει νερό, με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Επίσης τον επόμενο χρόνο αναμένεται να λειτουργήσει και το εστιατόριο μεσογειακής γαστρονομίας αλλά και το Spa, για να ολοκληρωθεί ο παράδεισος.

Η γοητευτική ομορφιά της Καρδαμύλης σ’ έναν απάνεμο κόλπο στα πόδια του Ταΰγετου, έχει εξελιχθεί στο πιο σοφιστικέ θέρετρο της Μεσσηνίας. Οι αναστηλωμένες κατοικίες, οι πύργοι, τα μικρά ξενοδοχεία, οι αμμώδεις παραλίες, οι βοτσαλωτοί κολπίσκοι με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, τα πετρόχτιστα χωριά του Ταΰγετου και οι ταβέρνες σε λιόφυτες αυλές, με θέα στη θάλασσα όπως η Λέλα και οι Ελιές, προσφέρουν ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Φυσικά, προσελκύει ένα πολύ υψηλού επιπέδου κοινό, Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών και Ελλήνων ταξιδιωτών, που έχουν κάνει στέκι τους την όμορφη πύλη της Μεσσηνιακής Μάνης.

Στο Diapori η σχέση τιμής και ποιότητας είναι εξαιρετική, όπως και η πηγαία φιλοξενία της οικογένειας Πονηρέα – οι ίδιοι που έχουν το ξενοδοχείο Καλαμίτσι – με τους φανατικούς πελάτες των σαράντα και πλέον χρόνων, έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν στο μεδούλι τους τι σημαίνει, γνήσια, αυθεντική, ελληνική φιλοξενία, αυτή την μέγιστη αρετή των Ελλήνων, που εδώ στην Μάνη την βρίσκει κανείς, ακόμα. Η Καρδαμύλη απο την δεκαετία του 1990 που την επισκέπτομαι, εξελίσσεται πάντα προς το καλύτερο κι επειδή οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά,  οι δυο οικογένειες Πονηρέα και Γιαννακέα (Kalamitsi hotel, Notos Hotel, Elies Hotel, Εστιατ Ελιές, Ταβέρνα Λέλα) με γούστο, μεράκι και αγάπη προσφέρουν το καλύτερο στους πελάτες και στον τόπο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι, οι τέσσερεις, είναι αγαπημένοι παιδικοί φίλοι, πνευματικά παιδιά του “κυρ Μιχάλη” Patrick Leigh Fermor!

Καρδαμύλη 240 22
 Τ 2721 075111

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Επίσης έχουν copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι μην διστάσετε να απευθυνθείτε στην δημιουργό.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.