bio

ΕλληνικάEnglish


Όλα ξεκίνησαν στα δεκαπέντε μου σαν αστείο στην Κέρκυρα που ζούσαμε τότε. Βρέθηκα με μια μηχανή στο χέρι και σε λίγο μαθήτρια ενός επαγγελματία φωτογράφου που μου δίδαξε όλα όσα χρειαζόμουν για να δουλέψω ως επαγγελματίας φωτογράφος τα καλοκαίρια, στο Valtur και στο Club Mediterannee της Κέρκυρας.
Φοιτήτρια πια στο Instituto Europeo της Ρώμης σπούδαζα διαφημιστική φωτογραφία (still life) ενώ ταυτόχρονα άρχισα τα μεγάλα ταξίδια σε απομακρυσμένα μέρη και πολιτισμούς. Μια πρώτη γεύση στην Αίγυπτο, την επόμενη χρονιά με τρένο/λεωφορείο/αυτοκίνητο όλη την κεντρική  Τουρκία και τα παράλια, τον επόμενο χειμώνα Ινδία, Λάος, Βιετνάμ κάθε χρόνο και μια χώρα. Όταν τελείωσα τις σπουδές  αποφάσισα να έρθω στην γεννέτηρα μου Αθήνα, πήγα στο Marie Claire. Ήταν Σεπτέμβρης. Οι φωτογραφίες μου απο την Καππαδοκία έγιναν δεκαπέντε σελίδες άρθρο στο τεύχος Δεκεμβρίου. Έτσι στα είκοσι μου ξεκίνησε η καριέρα μου στα περιοδικά.

Ταξιδιωτικά ρεπορτάζ /περιοδικά

Συνέχισα τα ταξίδια σε απομακρυσμένα μέρη και πολιτισμούς. Στην Βιρμανία/Μυανμάρ – γνώρισα την φυλή Palaung (αυτόνομες φυλές που κατοικούν πάνω σε απομακρυσμένα βουνά). Με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο γύρισα το Βιετνάμ απ’ το νότο στο βορρά. Η Ινδία με μάγεψε, η Κεράλα με τον Αποικιακό αέρα, ο άγονος βοράς με τα παλάτια των μαχαραγιάδων, στην έρημο Thar ταξιδέψαμε με καμήλες όπως και στην Σαχάρα της Αλγερίας. Με στρατιώτες για συνοδεία λόγω του εμφυλίου που υπήρχε κι ένα Land Rover του 1950 γνώρισα το Σουδάν απο άκρη σ’ άκρη, αργότερα την βόρεια και νότια Αιθιοπία με τις πρωτόγονες φυλές της Κοιλάδας Όμο. Πρόσφατα στο Ουζμπεκιστάν μετά τις μυθικές πόλεις Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα, Χίβα πήγα σ’ ένα ορεινό χωριό στα σύνορα με το Αφγανιστάν κι έμεινα στο σπίτι μιας αγροτικής οικογένειας για να φωτογραφήσω την καθημερινή τους ζωή.

Σαν φωτογράφος/δημοσιογράφος  πολλές φορές ήμουν επίσημη προσκεκλημένη Πρεσβειών, με διαμονή σε resort των Φιλιππίνων, της Σρι Λάνκα, της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, της Τυνησίας μεταξύ άλλων, σε πολλά απο τα οποία, η φιλοξενία ήταν πραγματική τέχνη. Όλα αυτά τα μεγάλα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ δημοσιεύονται μαζί με κείμενα μου πάντα, σε Ιταλικά, Αμερικάνικα και Ευρωπαικά περιοδικά κυρίως στο ελληνικό Marie Claire, Γεωραμα, Cosmos κ.α αλλά και στα Ιταλικά περιοδικά Conde Nast Traveller, Gulliver, Bell’Europa, Dove, Tuttoturismo, στο αγγλικό Weekend of Guardian, στο Αμερικάνικο Departures, κ.α

Παράλληλα ταξιδεύω στην Ελλάδα φωτογραφίζοντας την καθημερινή ζωή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, τοπία, δραστηριότητες στη φύση, καταλύματα, πορτραίτα, αξιοθέατα μαζί και την αρχιτεκτονική και γαστρονομία αυτών των πανέμορφων περιοχών τα οποία δημοσιεύονται (ενδεικτικά) στα περιοδικά Experiment/ Γαιόραμα, Γαιοτρόπιο, Passport, Ευ Ζην, Γυναίκα, Cosmos, Ταχυδρόμος, “K” και Ταξίδια της Καθημερινής κ.α.

Εσωτερικοί χώροι και ξενοδοχεία

Ταυτόχρονα φωτογραφίζω κατοικίες, μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά και για αρχιτέκτονες παρουσιάζοντας εκατοντάδες από τα ωραιότερα ελληνικά σπίτια/βίλλες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά όπως το Βήμαdeco, Maison Decoration, Casaviva, Elle, Elle Décor Italia, Casaviva, Vogue, Elle, Madame Figaro, Interni, Marie Claire(Ιταλική έκδοση), Case Da Abitare, Luna.

Βιβλία

Η αναγνώριση της δουλειάς μου πάνω στην ελληνική αρχιτεκτονική, ήρθε το 2002 όταν ο παγκοσμίως γνωστός εκδοτικός οίκος Thames & Hudson ανέλαβε να εκδώσει το λεύκωμα μου At Home in Greece το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2004.

Τους ενθουσίασε η ιδέα του βιβλίου, οι φωτογραφίες που τους έδειξα και στην συνέχεια μου εμπιστεύτηκαν την συγγραφή του κειμένου. Μεγάλη τιμή απο τέτοιου κύρους εκδοτικό οίκο αλλά και τι απίστευτη ευθύνη! μου έδωσε το έναυσμα να μελετήσω την ελληνική αρχιτεκτονική και την ιστορία από την αρχαιότητα ως σήμερα. Ότι καλύτερο!

Το λεύκωμα είχε τεράστια απήχηση στο διεθνές κοινό –κυκλοφόρησε σε 30 χώρες και πήρε μεγάλη δημοσιότητα με εκτεταμένα ρεπορτάζ στο διεθνή τύπο. Εκδόθηκε ταυτόχρονα στην Γαλλία με τίτλο Une maison En Greece από τον εκδοτικό οίκο Aubanel, στην Αμερική από τον θυγατρικό εκδοτικό Thames & Hudson και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τίτλο Σπίτια στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια το 2006 ο εκδοτικός οίκος Thames & Hudson μου ανέθεσε το βιβλίο/οδηγό για την Αθήνα Style City Athens. Ήθελα το βιβλίο να περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο διέθετε η Αθήνα διασκέδαση, εστίαση, μουσεία, ξενοδοχεία, σχεδιαστές κτλ. ‘Ηρθαν ένα ΣΚ τους ξενάγησα σε ότι καλύτερο πίστευα ότι διαθέτει η Αθήνα, έμειναν έκπληκτοι και μου ανέθεσαν την φωτογράφηση και την επιλογή όλων όσων περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Το SCA ανήκει στην πολύ επιτυχημένη σειρά Style City/ οδηγοί πόλεων των Thames & Hudson, ένα βιβλίο για κάθε πόλη υπάρχει Style city London, Paris, N. York, Barcelona, Rome, Istanbul…Όλη η σειρά μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε κάθε αεροδρόμιο και βιβλιοπωλείο του κόσμου.
Επίσης τον Αύγουστο του 2007 κυκλοφόρησε με φωτογραφίες μου, το βιβλίο Αρχοντικά από την σειρά Οι θησαυροί της Ελλάδας, εκδόσεις Λαμπράκης.
Ακόμα τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβα την φωτογράφηση και τα κείμενα για το βιβλίο Εξοχικά σπίτια με θέα τη θάλασσα εκδόσεις Λαμπράκης, Τα NEA.

Παγκόσμια καμπάνια

To 2007 η διαφημιστική εταιρεία Adel Saatchi & Saatchi μου ανέθεσε την φωτογράφηση της Παγκόσμιας Διαφημιστικής Καμπάνιας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού /COT 2008 (Middle East, Russia, Europe, America)

Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις KOAN για την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) το λεύκωμα Ανεμογεννήτριες Ενέργεια και Περιβάλλον για τις ανάγκες του οποίου ταξίδεψα σε ολόκληρη την Ελλάδα φωτογραφίζοντας δεκάδες Αιολικά Πάρκα.

Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο Μοναδικά Μικρά Ξενοδοχεία στην Ελλάδα της Jacoline Vinke απο της εκδόσεις Παπασωτηρίου. Φωτογράφησα τα 194 απο τα 222 πανέμορφα μικρά ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Για τις ανάγκες της φωτογράφησης ταξίδεψα σε ολόκληρη την Ελλάδα καθ’ολη την διάρκεια της… εγκυμοσύνης μου που προέκυψε εν μέσω του βιβλίου το καλοκαίρι του 2012! Κι έτσι μαζί με το βιβλίο την άνοιξη του 2013 ήρθε στον κόσμο το καλύτερο δημιούργημα μας, η κόρη μας.

Το 2015  μετά από μικρή παύση από την γέννηση της κόρης μου- ξεκίνησα πάλι τα ταξίδια στην Ελλάδα κυρίως για σπίτια/ βίλες και ξενοδοχεία που είναι η κύρια δουλειά μου τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ στην Ελλάδα που δημοσιεύονται στα “Ταξίδια” της Καθημερινής.

Από το 2019 είμαι μόνιμη συνεργάτης του φωτογραφικού πρακτορείου livinginside.it το οποίο έχει αναλάβει να δημοσιεύει στον διεθνή τύπο την δουλειά μου – κατοικίες/ ξενοδοχεία/ταξιδιωτικά – με μεγάλη επιτυχία.