Νάξος της εξερεύνησης Discovering Naxos island

“Ταξίδια” Καθημερινή
Νάξος της εξερεύνησης
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΛΗΜΗ

Εχει τη φήμη του οικογενειακού προορισμού και είναι κυρίως γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και το πολύ καλό φαγητό της. Αν αποφασίσετε, πάντως, να την επισκεφτείτε, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στην ενδοχώρα και στα ορεινά χωριά της, διαφορετικά δε θα έχετε δει πραγματικά το «νησί της Αριάδνης».

Η Νάξος είναι από τα ελάχιστα νησιά που δεν είχε τύχει να επισκεφθώ ποτέ, ούτε για διήμερο, που λένε. Η τύχη όμως το ’φερε να πάμε διακοπές, και με διάθεση Ιντιάνα Τζόουνς απολαύσαμε χιλιόμετρα πανέμορφων διαδρομών σε άσφαλτο, αγροτικά μονοπάτια και εξωτικές διαδρομές στην άμμο, με τα δάση από κέδρους να φτάνουν έως την παραλία. Φυσικά δεν παραλείψαμε τα γραφικά ορεινά χωριά της με την άγρια ομορφιά και τους φιλόξενους κατοίκους.

Γύρω από την Αγιασσό

Από τις πρώτες κιόλας μέρες αποφύγαμε εντελώς το πολυσύχναστο κομμάτι της δυτικής ακτής, με τις εκπληκτικές ομολογουμένως παραλίες του Αγίου Προκοπίου και της Αγίας Αννας με τη λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά, και το σκηνικό ξενοδοχείο-καφετέρια-μπαρ-ταβέρνα, το οποίο συνεχίζεται σε λίγο μικρότερη κλίμακα στις επόμενες -Ολκός, Μικρή Βίγλα και Καστράκι-, χωρίς όμως να αλλάζει. Την περιήγηση σε αυτά τα μέρη την αφήσαμε για το τέλος, όταν η τουριστική κίνηση είχε κοπάσει, κι έτσι τα είδαμε πραγματικά με άλλο… μάτι. Η Νάξος είναι νησί για εξερευνητές. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων διαθέτει ποικιλία επιλογών. Με ορμητήριο τον ήσυχο κόλπο της Αγιασσού (φτάνεις από το Σαγκρί), τελευταίο προπύργιο της δυτικής ακτής, αρχίσαμε τη δική μας περιπλάνηση. Η συνέχεια του άρθρου εδώ 

 

Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα του δικτυακού τόπου καλύπτονται από τον Νόμο 2121 / 1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Επίσης έχουν copyright. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι μην διστάσετε να απευθυνθείτε στην δημιουργό.

All photos and texts on the website are covered by Law 2121/1993 and the rules of International Law. They also have copyright. If you want to use something, do not hesitate to contact the author.

 

5 Comments

 1. by David Tremper, Spring Valley, NY on 19/07/2017  23:03 Reply

  Wonderful pictures of our favorite island in Greece! Returning next month once again. We are friends with Sophia at Axiotissa. The best taverna! :)

  • by jklimi on 20/07/2017  11:10 Reply

   I'm very happy for you David!!!Thank'sBest taverna ended😄

   • by Brian Washington on 22/07/2017  11:18 Reply

    Don't know you David but these are superb photographs. Naxos is also mt favourite Greek Island. Heading back there myself soon with a group of friends and family and these photographs make a great appetizer. Thank you Brian

 2. by Lila on 22/07/2017  10:55 Reply

  Hallo Julia! I am the one who shared your beautiful page on FB. With full reference, of course, including your intro text. I am in Naxos for a few days. Where is the first beach that you show when we open your page, please? In general, it would be great if you added some captions.

  • by jklimi on 23/07/2017  09:29 Reply

   Hi Lila! The first beach is Havai after Kastraki Enjoy your holidays!

Leave a reply

Your email address will not be published.